Eşzamanlı mezeler hazırlama projesi

Burada konu hangi meze değil. Nasıl en kolay ve en hızlı yapılacağı. Öylesine doğaçlama deneyim paylaşma işte. İsterseniz meze hazırlama süreci geliştirmesi diyebilirsiniz.

İşin en büyük püfü şurada: Ön hazırlık gerektiren ortak malzemeyi baştan hazırlayıp, sonra onlarla farklı bileşimler oluşturmak. Mezelerin içindeki en vahşi şeyler şunlar: Sarımsak, dövülmüş ceviz, ince kıyım maydanoz, taze nane ve dereotu, bir de mini küp domates. Tezgahta el altında bekleyecekler: Hardal, zeytinyağı şişesi, öğütmelik karabiber ve tüm baharat kavanozları. Bitmedi: Kullanmayı en sevdiğiniz bıçak (evet onu silahşörün hayatını kurtaran özel kılıcı gibi düşünün), kesme tahtanız (Allaşkına plastik olmasın, parçalarını yiyoruz), çeşitli tahta kaşıklar ve bir sürü değişik boy kase.

Hadi başlıyoruz. İlk gaddar mezemiz kereviz sapı kavurması. Az zeytinyağında çevirin, kavurmanın yarısından sonra sarımsak çentin (fiili uydurmuş olabilirim). Yoğurtlayın. Bir kenara. Yaklaşık 6-7 dakika.

Ocağın küçük gözünde 3-4 çiftlik levreği filetosu haşlayın. Hardal ve kıyılmış dereotu ekleyin. Az çatallayın (ufak parçalar halinde). Bitti. Max 10 dakika.

Öğütülmüş cevizlere ıslatılmış etimekleri ekleyin. Biber salçası, dövülmüş sarımsak, kimyon, karabiber, zeytinyağı, bol pul biber. Çatalla iyice karıştırın (sakın ha blender yok). Muhammara oldu. 10 dakika.

Cevizleri havanda biraz irice dövün, az dereotu, az sarımsak, yağlı yumuşak beyaz peynir. İyice ezin karıştırın. Girit mezesi hazır. 5-6 dakika.

Yeşil mercimeği haşlayın. İçine mini ekşi elma ya da ananas parçacıkları, mısır, köri, küp domatesler, ince kıyım naneler ve zeytinyağı. Ahan da uçuk bir meze daha.

Kıyma, etimek, maydanoz, bolca sarımsak, karabiber. Yuvarlak köfteler kızartın. Üzerine sonradan bol kekik. 15 dakika.

Peynir çeşitleri, marul ya da roka, paraya kıyarsanız somon füme ile sofrayı kalabalıklaştırın.

Toplam 40-50 dakika. Süper görüntü. Max maliyet 100 TL’nin içinde.

Nasıl?

Yorumunuz var mı?