Hard İK

Peryön İK blog yarışması adayları üzerine..

Kendi kendime 5 tane değerlendirme kriteri koydum (herkesin son 3 yazısını okuyarak): Blogun görünümü, konu başlığıyla içerik uyumu, fikirlerde özgünlük/farklılık, üslup (anlaşılabilirlik), yazım hataları.

Ali Cevat Ünsal: Ali tarzına dönüştürülmüş blog haritası. Bayağı yüksek sayaç verileri. Altındaki yazının içeriğini aşan çarpıcı başlıklar. Subjektif öngörüler. Kolay bir dil. Temkinli, ölçülü, ortadan giden görüşler.

Aykut Güner: Gözü rahatsız eden font oynamaları. Yazım hataları. Bilineni söyleyen fikirler. Yapılandırılmamış (rastgele anlatır gibi) yazılar.

Cihan Demirdaş: Gayet yorucu bir site görünümü. Genel geçer fikirler (doğru ama bilinen şeyler). Kişisel yargılar.

Deniz Daver: Sade tasarım. Kişisel üslup. Ancak ilginç olan, son 8 yazının da kalıbı aynı: Bir şeyin 4, 5, 6, 7 veya 9 nedeni/sebebi/yolu. Ve arkasından tavsiyeler. Blog şablonlaşmış.

Duhan Gevren: Görünüm asgari olarak yeterli. Güzel bir üslup: İçten, sıcak. İyi gözlemler. Çekici başlıklar. Dozunda göndermeler. Ah bazı yazılarda o fontlarla oynama olmasa.

Ekrem Öztürk: Özensiz görünüm (büyük bir gökyüzü fotoğrafının köşesinde çok küçük bir vesikalık). Bazı kategorilerin altı boş, hiç yazı yok. Kompozisyon gibi geleneksel üslup. Kesin yargılar.

Elif Kağnıcı: Görsel iyi. Konular dikkatlice seçilmiş: En iyi bildiği şeyler (puantaj-işten çıkış işlemi ya da iş sağlığı ve güvenliği gibi). Tehlikesiz sular ve saygı duyduğum bir tevazu. İddiasız ve işlevsel.

Emre İnanç Karakaş: Sitesinde kendi fotoğrafı biraz büyük ve fazla kullanılmış. İyi bildiği konuların (saha İK’cısı) sağladığı konfor alanında. Pratik, yararlı, sevimli bilgiler (iPad’de cv okumanın zorluğu ya da görev tanımı yazma kılavuzu gibi).

Ezgi Feda: Sitenin açılışında gelen ve aşılması mümkün olmayan o pop-up pencereden mutlaka kurtulmak lazım. Çok sağlam ve doğru bir dil. Araştırmacı (zaten bir kategorinin adı o).

Gökhan Yılmaz: Gerçek bir İK gönüllüsü. Hatta İK adanmışı. Blogu, yazı amaçlı olmaktan İK ajandası gibi.  Özenli, fedakar bir gündem takipçisi.

Hakan Maden: Karışık bir görünüm. ‘Bir şey için 5 öneri’ ya da ‘X’ler ve Y’ler’ gibi yazılar. Ve ‘bloguma reklam vermek ister misin?’ penceresi.

Hayati Arpacı: Temiz görünüm. İddiasız içerik. Sade, sorunsuz dil.

Mehmet Pozam: Okuması kolay, sürekli roll-on bir blog teması. Yazı içeriği bakımından yüksek kalite. Kurumsal bilgi-deneyim birikimi. Değerli.

Melis Varan Tiftikçi: Renkli, çekici blog anasayfası. Sade, okuması zevkli bir dil. İlginç konu başlıkları. Popüler konular.

Merdiye Eker: Görünüm yeterli. Araştırmalara, bulgulara dayanan yazılar. Yazılarda yorum ve kişisel görüş eksik.

Metin Akkaya: Temiz blog teması. Günlük konuşma diliyle yazılar. Kısa kısa popüler konular.

Murat Paksan: Karışık bir blog görünümü. Ayrıntılara inen, tamamen mülakat ve işe alma ile sınırlı konular (mülakata giderken ruj rengi gibi).

Murat Sümer: Çarpıcı bir siyah fon. Blogun adı, İK ve SGK portalı. Bir hukuk sohbet platformu gibi. Üslup tabi ki resmi. Bir İK’cının ders çalışma blogu niteliğinde. Kamu yararı taşıyor.

Nilüfer Koçyiğit: Bilmiyorum sorun benim iPad’imde mi, ince uzun gazete sütunu gibi bir görünümde Nil’in HR kafesi. Görünüm değişik. İçerik daha çok İK ajandası. Güncel haber.

Seda Küçük: O bir özlükçü ve mesleki bilgisini yazarken yazılarına sıcaklık katıyor. Pratik İK mutfağı bilgisi veriyor.

Seyhan Koçak: Şık tasarım. İçinde pek yazı yok ama.

Sibel Karamaraş: Bir Boğaziçi’li psikolog -fiilen içinde olmasa bile- İK’ya ilgi duyuyor. Mesleki refleks olarak araştırmacı. Potansiyel bir blog.

Tolga Eligül: Mizah duygusu güçlü bir satış müdürünün, İK’ya azıcık değinen Ekşi sözlük yazıları gibi. Eğlenceli. Tamamen informel. En ilginci de ‘sözlük’ kategorisi.

Tuğsel Akyol: Gene bir blogdan çok bir İK portalı (içinde aklınıza gelebilecek bütün önemli kaynaklara link var). Üslup, kişisel gelişim kitaplarının ölçülü diline yakın. Konular makalemsi.

Türker Okay: Kolay bir görsel. İK konulu, sıkı mizah duygusu ve gözlem içeren kısa yazılar. Yeni nesil sevimli ve zeki İK’cı prototipi.

Volkan Aşkun: Çekici görünüm. Anlaşılır dil. Sağlam içerik.

Sonuç: Elmalar-armutlar olmuş. Her neyse, yukarıda 5 tane hak eden aday yatıyor. Yolları açık olsun.

“Peryön İK blog yarışması adayları üzerine..” üzerine 6 yorum

  1. Ali Cevat ÜNSAL dedi ki:

    Yorumlarınız çok hoş. Değerlendirmenize sağlık. Emek kazansın =)

  2. Gulsun Muftugil dedi ki:

    Ben de cok begendim degelendirmeleri akliniza saglik. Peryon umarim bu sene isi layigi ile yapar ve odul hak edene gider ve dilerim odul alan arkadasimiz bu odulden beslenir ve daha guzel isler cikarir zira odul alan iki arkadasimiz da yazmaktan ciddi anlamda vazgcti ki benim gorusum -kimi ilgilendirir bilmem ama basarinin temel sarti surdurebilirliktir.. Neyse cok uzattim oyum yillardir surdurulebilir basarisi, azmi ve fedakarligi icin Gokhan’a! Tabi diger tum katilimcilara bol bol sans. Sustum :)

  3. Murat Sümer dedi ki:

    Kamu yararı taşıyor :) Süpersiniz…Teşekkürler.

  4. Metin Akkaya dedi ki:

    Dış göz olarak yapıcı ve hoş eleştiriler olmuş. Teşekkür ederim.

  5. Elif Kağnıcı dedi ki:

    Güzel değerlendirmeniz için sonsuz teşekkürler.
    Birbirinden değerli içerikleri ile emek veren İK Bloggerlerine başarılar dilerim.

  6. Hakan MADEN dedi ki:

    Ahmet Bey,
    Zaman ayırıp değerlendirme yapıp yazıya döktüğünüz için teşekkür ederim. Almam gereken geri bildirimleri aldım ve bunu değerlendireceğim.
    Teşekkürler
    Saygılar

Yorumunuz var mı?